Szállás Balatonmagyaród, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Zala megye » Balatonmagyaród  

Kányavári-sziget

  • Kányavári-sziget, Balatonmagyaród

Elérhetőségi adatok
Balatonmagyaród, Kányavári-sziget - térkép
+36 83 315 341
bfnp.kisbalaton@gmail.com
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

A Kányavári-sziget a Kis-Balaton fokozottan védett területének egyetlen szabadon látogatható kirándulóhelye. A szigethez kiépített út vezet, melynek végén parkoló fogadja az autóval ide érkezőket. A kis szigetre vezető gyönyörű, fa szerkezetű híd a Kis-Balaton jelképévé vált. A hídról csodás kilátás nyílik a vízre és a vizet szegélyező növényzetre, és az abban fészkelő és táplálkozó madarakra. A szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt alakította ki a Nemzeti Park Igazgatóság, maga a terület pedig a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km, egy óra alatt kényelmesen bejárható. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be.

A szigeten két kilátó található, a hídról lesétálva ezeket jobbra illetve balra találjuk, utóbbi a több szintes, felújított nagy kilátó. Attól nem messze egy idilli tisztáson játszótér is várja a kicsiket. A horgászengedéllyel rendelkezők számára horgászási lehetőséget is kínál a Kányavári-sziget, ezen kívül pedig az Újszabar-Zalavár összekötő út. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó Kis-Balaton fokozottan védett, zárt területe kizárólag szakvezetővel látogatható, érzékenységére, az élőhelyek és az élővilág sérülékenységére való tekintettel. Épp ezért érdemes a Kányavári-szigeten belekóstolni a Kis-Balaton élővilágába, hangulatába, természetesen itt is tiszteletben tartva a természeti értékeket.

Megközelítés: a Balatonmagyaródot és Sármelléket összekötő műútról tábla jelzi a letérőt a Kányavári-szigethez. A műútra merőleges jegenyefasor eltéveszthetetlen, ez övezi a parkolóba vezető bekötőutat. A parkoló használata díjköteles, a parkolódíjat tavasztól őszig kell fizetni. Parkolódíjak 2017-ben: 400 Ft/óra/szgk, 1000 Ft/nap/szgk, illetve 1500 Ft/óra/busz, 3000 Ft/nap/busz.

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben